Op zondag 21 augustus werden we verwacht op het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Zo tussen 10:30 en 11:30 kwam iedereen binnendruppelen, werd er al flink met tafels gesjouwd om iedereen een plekje te geven en was ook de zonnebrandcrème al opgesmeerd. Na een welkomstdrankje met wat lekkers en nog wat méér lekkers trokken we naar de roeivijver alwaar we ons uit konden leven op de waterfiets of de roeiboot. Hier kwamen vele vormen van waterrecreatie bovendrijven: Waterfietsen met de handen, ronddrijven, tegen elkaar inwerken met de roeiriemen, 1 doet het werk de rest niets, samenwerken, slalommen, eenden de stuipen op het lijf jagen, en dat allemaal binnen een tijdsbestek van een half uurtje. Het werd stilaan tijd voor de lunch, dus na een korte wandeling waren we terug bij de caravan van Euro-Children.

Dank voor de heerlijke garnalen, Ludwig en Marleen!!! Iedereen was zoet met het pellen en eten van de kleine beestjes. Dan was het tijd voor wat spel, op naar de petanque-, krulbol-, en kubbbanen. Maar daar kwamen twee rare snuiters van bovenaf roet – oh nee- hartjes in het eten gooien! Ludwig moest goed oppassen want Marleen had het hart van één van de twee steltlopers gestolen! Dan maar meteen met de hele groep op de foto, dan hebben we dat ook weer gehad. Daarna werd er om de eer gestreden, wie het beste kon mikken met iets dat leek op een houten kaasbol, de petanqueballen en de kubbstokjes. Veel te snel moesten we terug om nog een fietstocht te gaan maken rond het domein.

Na een tijdje in de rij staan bij de fietsenuitleen, gingen we met z´n allen onderweg waarbij we probeerde om bij elkaar te blijven. En dat is best lastig met wat opgeschoten jongelui in het groepje. De fietsroute leidde ons over het hele domein, waarbij een aantal stops waren ingecalculeerd. Zo kon de aanwezige “jeugd” even uitdollen op de hangbrug van 120 meter en werd de uitkijktoren van 15 meter hoog beklommen.  Een aantal van de aanwezige heren bleven beneden. Als de toren nu wat hoger was geweest, dan hadden ze wel naar boven gegaan. Na ongeveer een anderhalf uur waren we weer terug bij de caravan. Daar werden we beloond met een lekker ijsje als afsluiter.

Moe maar erg voldaan keerde iedereen huiswaarts. Dank aan de organisatoren voor deze zeer geslaagde editie ven de Euro-Children familiedag en tot op één van de komende activiteiten!

Bekijk zeker de sfeerfoto’s: foto’s familiedag 2022

Arie & Esther De Jong