Wie zijn wij

Onze doelstellingen

Kansen bieden aan kinderen die weinig tot geen kansen krijgen in het leven. Dit kan zijn op financieel vlak, maar ook om redenen van gezondheid, sociaal, en cultureel dat hen kansen worden ontnomen.

Denk maar aan onze Belaruskindjes die nog steeds op elk vlak de gevolgen dragen van de Tsjernobylramp! Een kleine maand gezonde lucht… een zee van verschil. We moeten jou niet vertellen dat ook op sociaal en economisch vlak alles nog steeds op een zeer laag pitje draait. De wereld en hun gezondheid verruimen, een meerwaarde voor het kind, én zijn of haar gezin. Dan hebben we het nog niet over het gastgezin.

De afkomst van onze gastkinderen is dan ook door de jaren heen in evolutie. Wanneer we ervaren dat kansen verhogen in het land van oorsprong van de gastkinderen, dan zoeken we andere horizonten op. 

Zo bollen we op dit ogenblik uit met Kroatië, Oost- Slovakije, Bosnië- Herzegovina en breiden we uit met Belarus.

We werken ook samen met plaatselijke partners van Caritas. Zo verzekeren we ons van een juiste selectie bij de juiste doelgroep.

Gezinnen, gastgezinnen over de grenzen heen. Een deugddoende vakantie beleven.

Banden smeden. Ons doel is dan ook dat kinderen verschillende jaren na elkaar bij hetzelfde gastgezin terecht kunnen, een steun in hun groei naar volwassenheid. Een uitkijkperiode, elk jaar opnieuw.

Verschillende culturen komen samen. Leerrijke ervaring voor beide partijen. Vaak ook vriendschappen voor het leven!