We gaan er weer voor!

Beste sympathisanten, beste (kandidaat)gastfamilie,
Het is er opnieuw, ons tijdschrift! Ja, onze vorige editie 2020/4 hebben we niet verzendklaar kunnen maken gezien de overheidsmaatregelen. Maar we hebben hier een (mini)mouw aangepast en een elektronische nieuwsbrief gepubliceerd (zie volgend artikel). Gezien niet iedereen digitaal werkt, voegen we de inhoud aan deze uitgave van ons eerste tijdschrift 2021, wat deze editie letterlijk dubbel en dik maakt. Zo hebben we onze achterstand wel echt ingehaald.
En onze trouwe vrijwilligers van het Tijdschrift-Team lieten zich ook unaniem horen: Ja, we gaan ervoor! Goede afspraken werden gemaakt om deze verzendtaak Corona-proof te klaren gezien we het allen belangrijk vonden onze nieuwsberichten niet nog eens uit te stellen. Maar toen Kiosk – waar we ons kantoor hebben en vergaderzalen mogen gebruiken – liet weten dat enkel hun vaste medewerkers de ruimtes mogen betreden, moesten we opzoek naar een andere oplossing. (Corona)plan B werd geboren: samenwerken met een maatwerkbedrijf. Contacten werden gelegd met Ryhove te Gent, de ideale partner voor ons drukwerk gezien hun meer dan 50 jaar ervaring in de grafische sector. En ja hoor, we hebben een samenwerking. We gaan er duidelijk samen voor, want dit ultieme document is nu van hun hand: gedrukt, samengesteld met de affiche en het overschrijvingsformulier, etiketten aangebracht en richting Bpost gebracht! Dankjewel, Elisabeth om samen met jouw collega’s deze snelle onderhandelingen te klaren. We zijn blij met het resultaat van jullie drukkerijteam!

Maar niet alleen met dit tijdschrift gaan we ervoor. Ook onze gezinnen bevestigen stapvoets hun gastvrijheid, ook al is er nog een onzekerheidssfeer. Uiteraard kunnen we enkel aan onze gezinnen vragen of ze hun gastkind uit Wit-Rusland, Kroatië of Slovakije opnieuw WELKOM heten deze zomer. Alles is onder voorwaarde, als Corona geen spelbreker is. De rest – dat kennen we allemaal – is opnieuw afwachten. Ja, wat die toekomst, die zomer worden zal, blijft voor ons allen meer dan een gewoon vraagteken. Niets is zeker. Ook niet of onze gastkinderen een ‘gezonde’ overtocht kunnen maken. Wordt het zoals 2020 en moeten we alles op het laatste nippertje afgelasten of zal een goedkeuring van onze overheden en van de autoriteiten van het gastkind die jaarlijkse vakantie mogelijk maken? Alles hangt hiervan af. Laten we hopen dat de vaccins ons tijdig verlossing brengen, wereldwijd, en we samen kunnen zomeren… met onze gastkinderen. Hoop doet leven, en die hoop hebben wij. We zetten ons verder in, maar ook onze collega’s in Caritas Belarus.

We gaan er samen voor om alles alvast te plannen en te regelen!

Het Euro-Children-team