Zaterdag  14/10/2023 vond onze 19 de Euro-Children-quiz plaats. Plaats van het gebeuren: onze vertrouwde GBS Nieuwstraat in Duffel West, met dank aan het Crescentiuskoor!

We mochten opnieuw rekenen op onze trouwe sponsors, maar ook op anonieme schenkers, sympathisanten die via onze Trooper-actie Omerbier en geschenkpakketten schonken of een verwant van een oud-gastgezin die vanuit haar cadeauwinkel handgemaakte juwelen en waardebonnen toestuurde. Onze beroemde prijzentafel met veel van het “betere” kinderspeelgoed werd ook ditmaal aangevuld met het betere gereedschap voor volwassenen. Daarnaast ook geschenkbonnen, drank en varia. Voor elk wat wils!

De geprikte datum was blijkbaar minder succesvol. Niet alleen Kris, onze quizmaster, moest forfait geven. Gelukkig bokste hij onze quiz in elkaar en deed het vele voorbereidende werk. Ook andere teams hadden al een andere activiteit gepland. Op de valreep klokten we af op 10 ploegen. Minder dan anders, maar de sfeer zat erin. Onze nieuwe quizmaster Brent ontpopte zich als een vlotte presentator en werd aan de computer geassisteerd door zoon Riel!

Het werd een boeiende en zeer geslaagde avond. De sudoku zorgde even voor wat spanning maar uiteindelijk boften we met sportieve teams. Zij die de correcte oplossing toch vonden, kregen een verdiende “Hi 5” extra.

Ook in de keuken was het druk. Een vlotte bediening door Vic, Paul en Marc. Ann was vooral “plongeur” van dienst en Ilse coördineerde en zorgde dat de chocomousse, appelcake, tiramisu vlot bedeeld werden. Ook hier oprechte dank aan de gulle sponsors en beste bakkers. Karin en Martine kregen assistentie van Warre, de oudste telg van Karin en Brent. Het ganse gastgezin, zelfs de jongste Tars, ook actief op de quizvloer. Tof!

Het tempo lag hoog, de pauze werd wat ingekort en na wat cijferwerk en een druk op de knop werd de winnaar bekend!

Zo bleef er net genoeg tijd over zodat iedereen een prijs kon kiezen. Niet zo evident, want kiezen is soms ook een beetje verliezen🤔😉. Nadien samen nog opruimen tot klokslag 12… Zelfs op zondagmorgen kwam Paula nog helpen om de zaal weer pasklaar te zetten voor GBS Het Kompas.

In naam van het E.C. team hartelijk dank aan iedereen die zijn/haar steentje en eurootje bijdroeg om van deze avond een succes te maken! Uiteindelijk boekten we 710,24 € winst!!!

Dank ook aan de collega’s van het quizteam voor een fijne samenwerking.

Samen kijken we al uit naar de zomervakantie 2024 met Euro-Children uit Oekraïne.

Fijne feestdagen en tot de volgende quizeditie!