Euro-Children VZW

Net Gemist

Wij deden mee!!!
Inderdaad, wij deden mee, want wij zijn/waren een erkend GOED DOEL in de editie van 2019! Grote en bekende VZW’s zijn natuurlijk heel populair bij het kiezen van een goed doel. Hopelijk konden wij, lieve sympathisant, als kleine VZW op jullie vermelding rekenen! Want iedere cent is een gewaardeerde en goed geïnvesteerde cent! Hoeveel deze warme week voor onze kas zal hebben opgebracht, weten we nog niet. Eens we dit bericht ontvangen vermelden we dit zeker op deze webstek als op onze FB-pagina. Dank alvast voor jullie gulle steun!
De Warmste Week


Het werd een warme quiz!


Zoals je op onze affiches kon lezen, organiseerden we op zaterdag 16 november 2019 onze 15e Euro-Children-Quiz. Dankzij het mannenkoor Pro Musica waren we weer te gast in de BIB te Duffel. Ook dit jaar kaderde het evenement in een actie voor De Warmste Week van Music For Life. Het werd een boeiende, leerrijke, in - en ontspannende avond. 12 enthousiaste teams - bijna full house - en een prachtige prijzentafel met voor elk wat wils. Ilse zorgde met haar team voor een vlotte bediening waarvoor een dikke dankjewel ook aan Greet, Liese & Vic ...en plongeur Paul! Lucienne, Willy en Martine , onze juryleden, hielden een oogje in het zeil en zorgden voor een snelle verbetering. Kris, quizmaker en – master, presenteerde vlotjes en regelde alles in goede banen.
De sfeer zat erin, het was spannend tot op het einde, maar uiteindelijk ging "De domme komkommer" met de zege lopen. Een primeur bij een eerste deelname! Het duurde nog even voor iedereen een prijs gekozen had, want kiezen is altijd een beetje verliezen.... Gelukkig kregen we logistieke steun van vrienden en familie om alles nadien op te ruimen. Met dank aan Clement, Paul en Paula voor het laden en lossen van volle/lege bakken én prijzen. Aan Lucienne en Willy voor de zaalschikking en aan Ann en Ilse voor de zoetjes en zoutjes. En aan Martine, die zoals steeds dit alles op en top organiseerde, prijzen en mensen verzamelde om een mooie opbrengst te verwezenlijken. Inderdaad, wij mochten nl. €823,79 (!!) overmaken aan De Warmste Week!! Namens Euro- Children hartelijk dank aan de sportieve deelnemers, aan zij die anoniem een prijs schonken én onze gulle en trouwe sponsors die de prijstafel kleurden.
Brouwerij Het Anker - Schoenmakerij Benny Duffel


U hoort nog van ons in 2020 als de datum vast ligt!

Wil ook jij een quiz in jouw buurt organiseren ten voordele van Euro-Children, dan mag jij onze tof opgemaakte quiz lenen. Verzamel het volk voorzie de hapjes, een zaal… Wij zorgen voor promotiemateriaal en de quiz op PowerPoint. Interesse? Neem contact op via quiz@euro-children.be, een intern bericht op Facebook of 0495/67.82.37!


Familiedag


Op die natte zondag 28 juli, net na die hevige hitte dagen, hadden we onze FAMILIEDAG!! Zoals we vorig jaar nat werden van het zweet door de hitte, deed de regen hier zijn werk. Maar, dan ken je de gezinnen van Euro-Children nog niet. Dit zijn taaie mensen die zich niet geven en hoe dan ook gaan voor hun doel. En die zondag was dit samenkomen mekaar terug ontmoeten, babbeltje doen bij de koffie, het hebben over koetjes en kalfjes, het wedervaren met de gastkinderen, een obstakel aanhalen en met de verantwoordelijke Katarina even bemiddelen en zo veel meer,... Niettegenstaande het druppelen niet ophield besliste allen om toch met regenjacks en paraplu's het mooie Provinciaal domein Kessel-Lo te ontdekken met een wandeling. We deden een stop bij het verkeerspark en de jongsten genoten om hun rijvaardigheden op de weg te demonstreren... en zich te amuseren. Een voordeel bij slecht weer, we hadden het ganse park (en zelfs het domein) voor ons alleen. De groteren waagden zich aan Geocaching en kwamen als voldane schattenrovers terug bij ons verzamelpunt, de geïmproviseerde promo-caravan, om te lunchen. En hoe we dit doen? Gewoon alles wat elk meebracht op 1 tafel en dan smullen maar. Geloof ons, het was terug een heerlijk, gevarieerd en luxueus buffet voor elk wat wils. Een warme tas koffie, thee of soepje was welkom, want het nat worden koelde ons af.
Ons jongste gezin nam afscheid en alle anderen gingen in op de spontane gastvrijheid van Ilse & Kris (zo zijn die 2 nu eenmaal). Zij wonen een kwartiertje van dit mooie provinciaals domein en nodigden ons uit om de laatste uren bij hen thuis door te brengen. Gezelschapsspelen werden boven gehaald en we hebben ons goed geamuseerd. Overleg, strategie en veel gezever maakten de teams sterk, en wie de winnaar werd weten we niet meer, alleen dat er veel werd gelachen en plezier gemaakt. Ja, het werd een fijne dag, het woord 'familie'dag waardig, want dit kleine groepje wordt een echt hecht groepje, nu we elkaar wat beter kennen.
Het afscheid was al snel, tot binnenkort? We horen elkaar nog... en dat doet deugd. Dankjewel, lieve gezinnen om toch doorheen dit barre weer te komen en samen te zijn. Zonder jullie was dit geen geslaagde dag. Tot binnenkort!


Avondmarkt


Naar jaarlijkse traditie stonden onze vrijwilligsters Lucienne en dochter Sandra opnieuw paraat op de 2 avondmarkten op vrijdag 26 juli & zaterdag 10 augustus in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer te Mol met hun promotiestand en spelletjeskraam. De eerste avondmarkt hadden ze net hun stand opgesteld en al 1 koper kwam reeds aandraven, maar… ook de felle regen. Op een mum van tijd begon elke standhouder snel zijn spullen in te pakken en was het gezellig avondmarkten plots een regenspektakel.
De tweede editie was werd een winderige markt, waardoor het opletten geblazen was voor de geëtaleerde prijzen. De opkomst was uiteraard ook nu veel minder dan op een zonnige avond waardoor de opbrengst navenant matig werd. Maar onze dames hebben opnieuw volhard en promotie gemaakt. Tevreden waren ze dan ook met hun opbrengst van € 39,80!
En wij zijn ook meer dan content.
Dank opnieuw Lucienne & Sandra, voor jullie spontane inzet!


Zaterdag 25 mei 2019 – 17u.


Misschien zag je ook onze uitnodiging passeren op Facebook of kreeg je een mailtje toegestuurd als gastouder. Dit was inderdaad de avond die we hadden geprikt om (nieuwe) gastgezinnen te ontvangen in de KIOSK-gebouwen te Hoboken, waar we ook ons kantoortje hebben. Een moment om naar ons toe te komen en even te praten over hoe het gaat met jullie gastkind, ervaringen uit te wisselen en wat info te ontvangen over onze werking met uiteraard antwoorden bieden op vragen die onze nieuwe gastouders bezig houden.

Aan de hand van het gezelschapsspel en met wat situatievragen – en een kopje koffie -probeerden we elkaar wat (beter) te leren kennen. Dan een PowerPoint met info over onze VZW en zijn jarenlange werking, wat eigentijdse wist-je-datjes en tips om dan na te praten en verhalen te delen bij een hotdog en een pintje. En als iedereen spontaan helpt bij het opruimen, afwassen (nu ja, meeste kon wel in de vaatwasser), dan kan je dit zeker als geslaagd en gezellig benoemen. Meer moest dat niet zijn.

Het was fijn om even samen te zijn. Dankjewel, Marleen & Ludwig, Iris, Arie, Karel, Ilse & Ann.20 & 21 april - Paasbloemen en plantenverkoop Te DuffelJaar na jaar zijn we in de Duffelse parochies welkom om plantjes te verkopen ten voordele van Euro-Children, en ook deze Pasen is dit niet anders.
Met de opbrengst dragen we bij aan de reiskosten van onze gastkinderen.

Zaterdag 20 april, na de Paaswake van
- 18.30 uur - Sint-Franciscus van Sales, Mijlstraat
- 19.00 uur - Onze-Lieve-Vrouw van Goede Wil, Bruul
Zondag 21 april, na de Paasviering van
- 10 uur - Sint Martinus, Kerkstraat
- 11 uur en 19 uur - Onze-Lieve-Vrouw van Goede Wil, Bruul

Welkom in de vieringen en dank bij voorbaat aan onze gulle kopers!

Ook anno 2019 was de plantjesverkoop tijdens het Paasweekend in de Duffelse parochies een groot succes.
Zonnig weer, veel volk in de mooie paasvieringen met zelfs 2 recepties buiten en 1 binnen na de viering.
Het was meevieren en nadien genieten en mede daardoor was iedereen in een opperbeste stemming.
Onze narcissen, in tuinen en parken al lang uitgebloeid, beloofden een rijke bloei. De millionbells waren klaar om te planten.
De parochianen kochten met de glimlach.

Hartelijk dank voor het warme welkom aan de parochieteams, de enthousiaste vrijwilligers, de gulle sponsors parochianen en natuurlijk ook voor de logistieke steun aan Nicole,Kris, Rita,Paula en Clement.

Dank ook aan Marc Pairon van Boeketmobiel en Gert voor de mooie planten die ze mee sponsorden.

Onze verkoop bracht 894,5 euro's op.
Namens Euro-Children 🤗🤭👌👏