Euro-Children VZW

ActueelUiteraard zullen alle activiteiten pas doorgaan wanneer er groen licht wordt gegeven door de Nationale veiligheidsraad!

ONZE GASTKINDEREN KOMEN ERAAN!!


01/07 – 26/07/20 - GEANNULEERD

Meerdere inspanningen werden geleverd om antwoorden te bekomen op de grootste vraag: kunnen onze kinderen komen waarbij hun en de gezondheid van de gastgezinnen geen gevaar lopen. Ook vanuit Caritas Minsk - met wie we intensief contact hadden - nemen ze deze zorg ter harte en beseffen dat een overtocht niet mogelijk is. Ook de directeur Father Vitaliy schreef ons een brief waarin hij deze bezorgdheid uitte, gezien geen perspectief en de situatie qua besmettingen en zieken (ook kinderen) in hun land hoog zijn. Toen we op 10/06/2020 een telefoontje kregen van de Brusselse Consul van Belarus, was de beslissing duidelijk: Belarus behoudt het standpunt dat kinderen in groep niet naar het buitenland mogen deze zomer. Net voor ons gepland virtueel teamoverleg konden we het besluit, waar we voor vreesden, nemen: GEEN VAKANTIES DEZE ZOMER! Uitstel naar een latere datum is geen optie, gezien de onduidelijk aanhoudt. Afspraken en taakverdelingen werden gemaakt om onze gastgezinnen persoonlijk te informeren zodat ze begrijpen dat deze keuze de enige juiste is.

Ook voor Kroatië en Slovakije gaan we in overleg met onze gastouders.


Familiedag


Lieve gastgezinnen,

Zoals we jullie persoonlijk en in onze laatste Corona-update doorgaven, willen we de geplande familiedag van zondag 19/07/2020 laten doorgaan. Velen van jullie prikten deze dag reeds in de agenda en vertelden te komen. Heerlijk!
In bijlage vinden jullie onze uitnodiging en dringen aan om deze week te willen inschrijven, zoals je zal lezen. Zo kunnen we de geplande toffe activiteiten laten doorgaan. Dank om dit niet uit te stellen.

En wees gerust, we houden ons aan de Corona-maatregelen zodat we allen verder gezond blijven!

Tot eerstdaags,

Het Euro-Children-teamAvondmarkt Zilvermeer - GEANNULEERD


Met spijt in het hart heeft Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer beslist om de avondmarkt op 31 juli niet te laten doorgaan om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Rekening gehouden met de laatste veiligheidsadviezen voor de Provincie Antwerpen en het feit dat de avondmarkt van 31/07 wel degelijk valt onder funshoppen langer dan 30 minuten, zijn we genoodzaakt de avondmarkt van nu vrijdag aanstaande 31/07 niet te laten plaatsvinden.

Een nieuwe Corona-tegenslag voor onze vereniging én onze trouwe vrijwilligers Lucienne & Sandra die er jaarlijks aanwezig zijn om geld in te zamelen voor onze VZW en promotie te maken voor onze werking. Maar ook om de kinderen van passanten te laten genieten van ouderwetse kraampjes en hiervoor reeds veel voorbereiding troffen om gratis prijsjes te verzamelen! 😥
Uiteraard hebben we begrip voor deze beslissing, want de gezondheid van ons allen primeert in deze tijden! 😷
16E EURO-CHILDREN-QUIZ


Iedereen samen

De Warmste Week is de grootste solidariteitsbeweging van Vlaanderen, met de steun van alle VRT-netten. Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel, Klara, Eén, Canvas, Ketnet, Sporza en VRT NWS bundelden hun krachten om hartverwarmende verhalen uit heel Vlaanderen te brengen.

2020

De komende weken zorgt de Koning Boudewijnstichting ervoor dat al het ingezamelde geld goed terechtkomt bij de verschillende goede doelen. Dankzij jullie inzet kunnen deze vzw's hun levensbelangrijk werk een heel jaar lang voortzetten. Zo leeft De Warmste Week een heel jaar lang voort.

Volgend jaar zitten we al aan de achtste editie van De Warmste Week. Afspraak van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december 2020.