Euro-Children VZW

Actueel

APRIL
Zoals jullie weten draagt Belarus – de kinderen van toen zijn nu jonge ouders (ook kinderen uit deze gebieden komen tot bij ons) - de gevolgen van het aanpalende Tsjernobyl in Oekraïne. In april zal Canvas hieraan opnieuw aandacht geven met:

Terug naar Tjernobyl


Terug naar Tsjernobyl: een driedelige documentaire van Jan Balliauw.

In april besteedt Canvas heel wat aandacht aan de kernramp in Tsjernobyl (26 april 1986). Er is niet alleen de prestigieuze fictiereeks van HBO (zie verder), maar ook Terug naar Tsjernobyl, een driedelige documentaire waarin Jan Balliauw op zoek gaat naar de realiteit achter de fictie. Tegelijk wil hij de vragen rond kernenergie rationeel benaderen, de mythes doorprikken en orde brengen in de massa meningen en informatie over nucleaire energie. Daarvoor keert hij terug naar de plaats van de ramp. Hij onderzoekt de gevolgen ervan en stelt zich de vraag wat dit betekent voor onze kerncentrales en voor de toekomst van kernenergie op een planeet die gebukt gaat onder klimaatopwarming. Wat zijn de risico’s, voordelen, nadelen, waarheden en onwaarheden over de nucleaire energie, ooit beschouwd als hét wondermiddel om ons van elektriciteit te voorzien. Meer informatie op Canvas. https://communicatie.canvas.be/canvas-in-het-voorjaar-de-blikvangers#

CHERNOBYL


Chernobyl: een 5-delige Amerikaans-Britse dramareeks met het verhaal van de ontploffing in de kerncentrale op 26 april 1986, de rampzalige gevolgen in de omgeving en de omwonende, de race om mensen te redden, maar ook hoe de autoriteiten de waarheid verdoezelen.

Chernobyl (met onder meer Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson en Paul Ritter) vertelt het verhaal van de ontploffing in de kerncentrale in toenmalige Sovjetrepubliek Oekraïne, de rampzalige gevolgen ervan voor de omgeving en de omwonenden, en de race tegen de tijd van brandweer en technici om mensen te redden en erger te voorkomen. Maar ze toont ook hoe de Sovjetautoriteiten probeerden de ware oorzaken van de ramp te verdoezelen en hoe één man bleef vechten om ze aan het licht te brengen. De reeks wordt alom geprezen om haar intense vertolkingen, de realistische en accurate sfeerschepping en algemene productiekwaliteiten, maar vooral ook om de ontmaskering van de manier waarop de overheden de waarheid probeerden te verhullen. Recensenten zien daarin parallellen met de hedendaagse problematiek van ‘fake news’. Vanaf eind april op Canvas en VRT NU. https://communicatie.canvas.be/canvas-in-het-voorjaar-de-blikvangers#

https://www.youtube.com/watch?time_continue=73&v=s9APLXM9Ei8&feature=emb_logo
https://youtu.be/s9APLXM9Ei8
Plantjes voor Euro-Children: Zaterdag 11 April en Zondag 12 April 2020
Euro-Children is een vereniging die kinderen uit kansarme gebieden in Europa
bij Vlaamse gastgezinnen onthaalt tijdens de zomervakantie.
De kinderen komen uit Belarus.
We zijn nog op zoek naar gastgezinnen voor de maand juli 2020.
Meer vrijblijvende info via info@euro-children.be
of via een babbel 0495/67.82.37

Ook dit jaar zijn we in de Duffelse parochies welkom om plantjes te verkopen ten voordele van Euro-Children.
Met de opbrengst dragen we bij aan de reiskosten van onze gastkinderen.

Paaszaterdag 11 april :
na de Paaswake van 18.30 uur Sint-Franciscus van Sales, Mijlstraat
na de Paaswake van 19.00 uur Onze-Lieve-Vrouw van Goede Wil, Bruul

Pasen 12 april :
na de Paasviering van 10 uur Sint-Martinus, Kerkstraat
na de Paasviering van 11 uur en 19 uur Onze-Lieve-Vrouw van Goede Wil, Bruul

Welkom in de vieringen en dank bij voorbaat aan onze gulle kopers!
Affiche


Info en ontmoetingsavond: van 18u tot 21u.

We kunnen alvast meegeven dat de kinderen deze zomer zullen langskomen in deze periode.
De juiste verblijfsdatum is pas bekend bij de definitieve groepsboeking van de vliegtickets.
Wij zijn nl. afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij bij de toekenning ervan.Familiedag


Iedereen samen

De Warmste Week is de grootste solidariteitsbeweging van Vlaanderen, met de steun van alle VRT-netten. Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel, Klara, Eén, Canvas, Ketnet, Sporza en VRT NWS bundelden hun krachten om hartverwarmende verhalen uit heel Vlaanderen te brengen.

2020

De komende weken zorgt de Koning Boudewijnstichting ervoor dat al het ingezamelde geld goed terechtkomt bij de verschillende goede doelen. Dankzij jullie inzet kunnen deze vzw's hun levensbelangrijk werk een heel jaar lang voortzetten. Zo leeft De Warmste Week een heel jaar lang voort.

Volgend jaar zitten we al aan de achtste editie van De Warmste Week. Afspraak van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december 2020.