Euro-Children VZW

Net Gemist

Familiedag

Op die natte zondag 28 juli, net na die hevige hitte dagen, hadden we onze FAMILIEDAG!! Zoals we vorig jaar nat werden van het zweet door de hitte, deed de regen hier zijn werk. Maar, dan ken je de gezinnen van Euro-Children nog niet. Dit zijn taaie mensen die zich niet geven en hoe dan ook gaan voor hun doel. En die zondag was dit samenkomen mekaar terug ontmoeten, babbeltje doen bij de koffie, het hebben over koetjes en kalfjes, het wedervaren met de gastkinderen, een obstakel aanhalen en met de verantwoordelijke Katarina even bemiddelen en zo veel meer,... Niettegenstaande het druppelen niet ophield besliste allen om toch met regenjacks en paraplu's het mooie Provinciaal domein Kessel-Lo te ontdekken met een wandeling. We deden een stop bij het verkeerspark en de jongsten genoten om hun rijvaardigheden op de weg te demonstreren... en zich te amuseren. Een voordeel bij slecht weer, we hadden het ganse park (en zelfs het domein) voor ons alleen. De groteren waagden zich aan Geocaching en kwamen als voldane schattenrovers terug bij ons verzamelpunt, de geïmproviseerde promo-caravan, om te lunchen. En hoe we dit doen? Gewoon alles wat elk meebracht op 1 tafel en dan smullen maar. Geloof ons, het was terug een heerlijk, gevarieerd en luxueus buffet voor elk wat wils. Een warme tas koffie, thee of soepje was welkom, want het nat worden koelde ons af.
Ons jongste gezin nam afscheid en alle anderen gingen in op de spontane gastvrijheid van Ilse & Kris (zo zijn die 2 nu eenmaal). Zij wonen een kwartiertje van dit mooie provinciaals domein en nodigden ons uit om de laatste uren bij hen thuis door te brengen. Gezelschapsspelen werden boven gehaald en we hebben ons goed geamuseerd. Overleg, strategie en veel gezever maakten de teams sterk, en wie de winnaar werd weten we niet meer, alleen dat er veel werd gelachen en plezier gemaakt. Ja, het werd een fijne dag, het woord 'familie'dag waardig, want dit kleine groepje wordt een echt hecht groepje, nu we elkaar wat beter kennen.
Het afscheid was al snel, tot binnenkort? We horen elkaar nog... en dat doet deugd. Dankjewel, lieve gezinnen om toch doorheen dit barre weer te komen en samen te zijn. Zonder jullie was dit geen geslaagde dag. Tot binnenkort!


Avondmarkt

aar jaarlijkse traditie stonden onze vrijwilligsters Lucienne en dochter Sandra opnieuw paraat op de 2 avondmarkten op vrijdag 26 juli & zaterdag 10 augustus in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer te Mol met hun promotiestand en spelletjeskraam. De eerste avondmarkt hadden ze net hun stand opgesteld en al 1 koper kwam reeds aandraven, maar… ook de felle regen. Op een mum van tijd begon elke standhouder snel zijn spullen in te pakken en was het gezellig avondmarkten plots een regenspektakel.
De tweede editie was werd een winderige markt, waardoor het opletten geblazen was voor de geëtaleerde prijzen. De opkomst was uiteraard ook nu veel minder dan op een zonnige avond waardoor de opbrengst navenant matig werd. Maar onze dames hebben opnieuw volhard en promotie gemaakt. Tevreden waren ze dan ook met hun opbrengst van € 39,80!
En wij zijn ook meer dan content.
Dank opnieuw Lucienne & Sandra, voor jullie spontane inzet!


Zaterdag 25 mei 2019 – 17u.

Misschien zag je ook onze uitnodiging passeren op Facebook of kreeg je een mailtje toegestuurd als gastouder. Dit was inderdaad de avond die we hadden geprikt om (nieuwe) gastgezinnen te ontvangen in de KIOSK-gebouwen te Hoboken, waar we ook ons kantoortje hebben. Een moment om naar ons toe te komen en even te praten over hoe het gaat met jullie gastkind, ervaringen uit te wisselen en wat info te ontvangen over onze werking met uiteraard antwoorden bieden op vragen die onze nieuwe gastouders bezig houden.

Aan de hand van het gezelschapsspel en met wat situatievragen – en een kopje koffie -probeerden we elkaar wat (beter) te leren kennen. Dan een PowerPoint met info over onze VZW en zijn jarenlange werking, wat eigentijdse wist-je-datjes en tips om dan na te praten en verhalen te delen bij een hotdog en een pintje. En als iedereen spontaan helpt bij het opruimen, afwassen (nu ja, meeste kon wel in de vaatwasser), dan kan je dit zeker als geslaagd en gezellig benoemen. Meer moest dat niet zijn.

Het was fijn om even samen te zijn. Dankjewel, Marleen & Ludwig, Iris, Arie, Karel, Ilse & Ann.20 & 21 april - Paasbloemen en plantenverkoop Te Duffel


Jaar na jaar zijn we in de Duffelse parochies welkom om plantjes te verkopen ten voordele van Euro-Children, en ook deze Pasen is dit niet anders.
Met de opbrengst dragen we bij aan de reiskosten van onze gastkinderen.

Zaterdag 20 april, na de Paaswake van
- 18.30 uur - Sint-Franciscus van Sales, Mijlstraat
- 19.00 uur - Onze-Lieve-Vrouw van Goede Wil, Bruul
Zondag 21 april, na de Paasviering van
- 10 uur - Sint Martinus, Kerkstraat
- 11 uur en 19 uur - Onze-Lieve-Vrouw van Goede Wil, Bruul

Welkom in de vieringen en dank bij voorbaat aan onze gulle kopers!

Ook anno 2019 was de plantjesverkoop tijdens het Paasweekend in de Duffelse parochies een groot succes.
Zonnig weer, veel volk in de mooie paasvieringen met zelfs 2 recepties buiten en 1 binnen na de viering.
Het was meevieren en nadien genieten en mede daardoor was iedereen in een opperbeste stemming.
Onze narcissen, in tuinen en parken al lang uitgebloeid, beloofden een rijke bloei. De millionbells waren klaar om te planten.
De parochianen kochten met de glimlach.

Hartelijk dank voor het warme welkom aan de parochieteams, de enthousiaste vrijwilligers, de gulle sponsors parochianen en natuurlijk ook voor de logistieke steun aan Nicole,Kris, Rita,Paula en Clement.

Dank ook aan Marc Pairon van Boeketmobiel en Gert voor de mooie planten die ze mee sponsorden.

Onze verkoop bracht 894,5 euro's op.
Namens Euro-Children 🤗🤭👌👏


18-24.12.2018 De Warmste Week - Wachtebeke, Domein Puyenbroeck


Ook Euro-Children kan je in deze koude dagen steunen!

- Iedereen zorgt voor iedereen en dat kan jij ook bewijzen door het VLAMMETJE van De Warmste Week te dragen en zo onze VZW te steunen. Ja wij krijgen hiervan een deeltje, net als de andere 999 vzw’s. Koop jouw Vlammetje aan €2 via https://dewarmsteweek.stubru.be/

- Registreer jouw actie of koekenbak voor EURO-CHILDREN!!!
Geen Warmste Week zonder warme acties. Daarvoor rekenen we natuurlijk op jullie. Kies EUROCHILDREN (wij hebben het erkenningsnummer 1691) als goed doel uit meer dan 1000 vzw's en registreer jouw actie of koekenbak via https://dewarmsteweek-dashboard.stubru.be/actie/koekenbak/nieuw/1691

- Loop mee in een Warmathon!
Ook dit jaar kan iedereen lopen, stappen of joggen op de Warmathon van De Warmste Week. Van dinsdag 18 december tot en met zondag 23 december strijkt de Warmathon elke dag neer in een andere stad. En er is meer! Elke deelnemer kiest voortaan zelf voor welk goed doel hij loopt (NIEUW) en steunt hiermee rechtstreeks zijn zelfgekozen goed doel !!, dus EURO-CHILDREN. Grote en bekende VZW’s zijn natuurlijk heel populair bij het kiezen van een goed doel, hopelijk kunnen wij, lieve sporter, als kleine VZW op jullie sympathie rekenen! Want iedere cent is een harde steun voor ons! Een deelname aan de Warmathon kost €15 per deelnemer. €10 gaat integraal ons EURO-CHILDREN, jouw gekozen goede doel. De resterende €5 dekt je verzekering als deelnemer en geeft je recht op een officieel Warmathon-startnummer & een paar ‘motiveters’. Inschrijven vooraf is raadzaam (zolang er beschikbare tichets zijn) via https://dewarmsteweek.stubru.be/artikels/schrijf-je-in-voor-de-warmathon

- Vergeet je plaatje niet aan te vragen…. voor EURO-CHILDREN!
Als je tijdens Music For Life jouw plaat aanvraagt met EURO-CHILDREN als goede doel, gaan die centen ook naar ons toe! Dus, DOEN! Geef bij de aanvraag via dewarmsteweek.be je gsm-nummer op, dan wordt je telefonisch of via sms op de hoogte gebracht als jouw plaat gedraaid wordt.


08.12.2018 Europaquiz - Herzele, De Wattenfabriek

Bibliotheek De Wattenfabriek Herzele quizt voor Euro-Children!

Niet vergeten, schrijf je tijdig in!!!
Hoe goed ken jij Europa en zijn instellingen? Wie won in 2015 het Eurovisiesongfestival? In welke kleuren speelt de Italiaanse nationale voetbalploeg? Herken jij de vlag van Macedonië?
Test je kennis en strijd samen met je team voor de beste score en ga naar huis met 1 van de mooie prijzen.
Een muzikaal optreden zal er voor zorgen dat je tussendoor je brein even kan laten rusten en achteraf gezellig wat kan bijpraten.
Deelnameprijs: 15 euro/team (max 4 personen)
Meer info: bibliotheek@herzele.be
Inschrijven: www.dewattenfabriek.be


€150!! Dit is de opbrengst die ons werd doorgestort door de BIB van Herzele, De Wattenfabriek. Een mooie opbrengst van een hele fijne avond: serieuze quiz, stijlvolle presentator, leuke sfeer, toffe muziekband, aangename Herzelenaren, ware quizzers die streden om een hoge plaats, dus wij werden met onze Euro-Childrendeelnemers de fijne verliezers... 😉 Wij hebben genoten!! Dankjewel aan de organisatoren van de BIB!


1 & 2.12.2018 Multiculturele Kerstmarkt - Turnhout, Heilig Grafinstituut


In de buurt van Turnhout en zin om te kuieren op een kerstmarkt dit weekend? Kom dan nog snel langs! Ook onze vrijwilliger Lucienne vind je tussen de vele standen met een kraam voor onze Euro-Children-werking!

Soms doe je veel inspanningen, maak je veel tijd vrij en is je beloning pover. Ook dat is het lot van een vrijwilliger. Dit mocht Lucienne spijtig genoeg ervaren. Slecht €26 kon ze ophalen tijdens deze kerstmarkt. Ook al is dit een laag bedrag, toch zal ook deze som onze bankrekening spijzen om de kosten voor het transport van onze vakantiekinderen te dekken. En Euro-Children werd alvast gezien in Turnhout! Dankjewel, Lucienne.


24 & 25.11.2018 Wij nemen opnieuw deel aan de Kerstmarkt te Duffel!


Met een tombola en visvangstkraam verzamelen we geld om onze werkingskosten te financieren..... én uiteraard om Euro-Children te promoten en gastgezinnen warm te maken! Van harte WELKOM!
Verwarmde zaal op het domein.
Toegang gratis!

Dit verslagje van de kerstmarkt hadden jullie nog tegoed:
Mooie verwarmde en versierde zaal, de eerste kerstmuziek van 2018, toffe vrijwilligers voor één of ander goed doel.
Dat waren ook de eerste klanten voor onze tombola, voor een aankoop uit ons assortiment van mutsen, wanten en sjaals...We hadden vele mooie prijzen en spullen, gekregen van gulle sponsors.
Voor het jonge volkje hadden we ook visvangst met kleine en grote pakjes.
Het was een fijne,wat rustige dag.
Zondag passeerde er meer volk en werden de eerste kerstcadeautjes aangeschaft.
Dank aan Rita, Kristel, Lucienne, Willy voor 'de kraamhulp'. Paula, Nicole en onze trouwe vrijwilligster Martine en haar huisgenoten voor de logistieke steun.
Dank aan iedereen die ons steunde via tombola,aankoop en visvangst.
Dank aan onze sympathisanten die een praatje kwamen slaan en aan De Schakel voor de organisatie.
En.... dit bracht ons een dikke €259 op💰!!! DANKJEWEL


24.10.2018 dankviering Father Robert - Belfast (Noord-Ierland), St Peters Cathedral

Onze stichter Father Robert wordt niet vergeten in Belfast!!!

Gastkinderen van toen, willen samenkomen om hun dankbaarheid te uiten, om het initiatief welke hij ooit nam om kinderen vanuit het turbulente Noord-Ierland op vakantie te laten komen in het rustige Vlaanderen. Net die vele volwassen gastkinderen willen hem n.a.v. van zijn recent overlijden vieren en danken om de kansen die ze toen kregen dank zij Euro-Childen en de vele gastgezinnen. Dit prachtig initiatief wordt een mooi moment om samen afscheid te nemen in verbondenheid. Uiteraard bent u, en zeker onze gastgezinnen van toen, hartelijk welkom op deze eucharistieviering! Euro-Childen is dan ook heel vereerd dat men vanuit Belfast spontaan deze viering organiseert. Thanks!


13 & 14.10.2018 Trooperdagen - De Panne, Plopsaland

Zin in een monsterlijk avontuur? Met Euro-Children vzw?

Trooper heeft een akelig goed voorstel voor jullie & voor onze vereniging!

Stuur jullie monstertjes naar de Trooperdagen op 13 of 14 oktober in Plopsaland De Panne. Dat weekend kunnen Troopers de hele dag griezelen in het park én genieten van de Nachtwacht Halloweenshow.... aan een verminderd tarief!!!
👉 PRIJS voor jou: € 20,49 in plaats van € 36,5
👉 COMMISSIE voor ons: € 3,75 gaat rechtstreeks naar de kas van Euro-Children
👉 TROOPERTICKETS voor iedereen! Dus, haal snel jullie tickets in huis via www.trooper.be/eurochildren zodat jullie de longen uit jullie lijf kunnen gillen in Plopsaland!


06.10.2018 14e Euro-Children Quiz - Duffel, Bibliotheek Beethovenzaal - actie voor (symbool Warmste Week)


PRO MUSICA (mannenkoor Duffel) organiseert samen met de Cascaderos de 14e quiz ten voordele van onze werking EURO-CHILDREN.
Quizplezier verzekerd!
Voor elke deelnemer wordt trouwens een prijs voorzien!
Bijdrage: €4 per persoon of €24 euro per ploeg (max. 6 personen), te betalen de avond zelf. Deze opbrengst wordt tevens geregistreerd als een EURO-CHILDREN-actie voor DE WARMSTE WEEK.
Niet vergeten! Inschrijven is noodzakelijk via het deelnameformulier op onze webstek (zie link tickets).

Een warm welkom!

Deze warme Quiz bracht ons €610 op en werd reeds doorgestort aan MFL. Met grote dank aan Pro-Musica & Cascaderos met onze vrijwilligers Martine & Ilse die dit project hebben geleid. Jullie verdienen een dikke 🔥 onder een warm 👏!!!