Euro-Children VZW

Ja, als het vakantie is, begint het te kriebelen want
dan komen de gastkinderen voor eventjes bij onze (nieuwe) gastgezinnen.

Re-invitatie - heruitnodiging


Beste gastgezinnen en sympathisanten,

Vandaag, 08/07/2019 kregen we de fijne bevestiging dat alle administratie is afgewerkt voor de komst van onze Belarus-kinderen as MAANDAG 15 JULI!!
Ja, ook dit jaar verwachten we een (klein) aantal kinderen uit Wit-Rusland. Zoals onze trouwe gastouders en volgers zich ongetwijfeld herinneren, beleefden we vorig jaar enkele dagen voor de vertrekdag van onze kinderen, bange bibberdagen daar bleek dat de documenten voor deze groep niet in orde waren. Dank zij de intensieve inzet hier & ginder veraf, door Caritas Belarus en de ambassade, kwamen onze kinderen met vertraging af en genoten ze alsnog van een hele mooie zomertijd.
Daar de communicatie bij de opstart van onze werkjaar, begin 2019 moeilijk verliep met Belarus en we pas in april te horen kregen dat ze geen mensen en tijd meer konden vrijmaken voor ons project hebben we hulp ingeroepen bij Bruno Aerts van Caritas Vlaanderen die ons onmiddellijk in contact bracht met Dominic Verhoeven, de directeur. Dominic heeft banden met deze buitenlandse Caritaswerkingen en zo vele inspanningen gedaan om ons hierbij te helpen. Hij ging aankloppen bij Caritas Minsk. Deze plaatselijke zetel in de hoofdstad was onmiddellijk bereid om de samenwerking verder te zetten. Gelukkig! Dit is uiteraard voor hen een nieuwe opdracht en houdt niet alleen in dat zij kinderen selecteren, contacteren, huisbezoeken afleggen, maar ook de administratieve rompslomp regelen, zoals met de ambassade, en de plaatselijke transporten bij het vertrek en aankomst. Tevens dient hiervoor een begeleider aangesteld om mee over te komen tijdens deze vakantieweken. Je ziet, het is niet zomaar iets dat op 1,2,3 kan geregeld worden. Door deze situatie heeft alles vertraging opgelopen en komen onze kinderen pas in half i.p.v. begin juli.
We zijn dan ook oprecht dankbaar dat deze Caritas-werking op zo'n korte tijd alles heeft kunnen regelen. Deze overdracht had nooit gelukt dankzij Bruno en niet in het minst Dominic. Meerdere keren hebben we hem gemaild, gebeld, ge-sms’t daar we dit graag opgelost wilden zien. Sorry, Dominic voor ons aandringen (bijna stalken), maar we zijn je meer dan dankbaar!!
Je ziet, lieve mensen, op alle fronten wordt tijd en energie vrij gemaakt om hoe dan ook kinderen kansen te bieden om toch gewoon zorgeloos op vakantie te kunnen. Het einde van onze zorgen 2019 zijn (hopelijk) ook in zicht, en daar zijn wij dan ook heel blij om.
Nog 8 keer slapen en we kunnen deze Belarus-kinderen verwelkomen in Charleroi!!

Het bestuur.